• mr Julia Veldkamp advocaat mediator coach Duurzaam scheiden

Van juridisch naar een integraal proces

Ik ben me de afgelopen jaren steeds meer bewust geworden van mijn eigen masker en ben dat in de ogen gaan kijken. Dit brengt een verdieping mee in mijn vak. Ik kan daardoor de shift met mensen maken van een juridisch naar een integraal proces. Ik vind dat mensen ( vooral als er kinderen zijn) recht hebben op zo’n integrale aanpak van de zaak, met kennis van en aandacht voor de drie kerngebieden van een scheiding: juridisch, financieel en relationeel. Door het geheel op deze manier onder ogen te zien, wordt de blik van mensen verruimd en kunnen ze daadwerkelijk verder met hun leven.

Betrokken jurist met eerlijk advies bij scheiden

Naast deze betrokken kant heb ik als jurist ook een zeer aardse en nuchtere kant; ik volg bijvoorbeeld de financiële ontwikkelingen op de voet en sta veel ondernemers bij. Zowel relationeel als inhoudelijk houd ik van helderheid. Ik schroom niet eerlijk advies te geven, ook al is dat niet altijd goed nieuws voor de cliënt. Mijn ervaring is evenwel dat cliënten me dat uiteindelijk altijd in dank afnemen.

Advocaat, mediator en coach

Tot eind 2011 werkte ik bij SmeetsGijbels. Daarvoor heb ik als familierechtadvocaat gewerkt bij NautaDutilh te Rotterdam en bij Rassers Advocaten te Breda. Ook was ik van 2002-2009 rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Dordrecht. Ik ben lid van de VFAS, van de Vereniging Collaborative Divorce. Mijn opleiding tot personal coach is NOBCO-gecertificeerd. Ik ben advocaat, mediator en coach.