• Echtscheiding kluwen van belangen Julia Veldkamp Duurzaam scheiden

Werkwijze

Als advocaat heb ik de laatste jaren steeds meer met afgrijzen gekeken naar de torenhoge rekeningen die cliënten kregen. Excessief declareren deed ik niet; ik hield de kosten echt in de gaten. Toch liepen de rekeningen vaak enorm op. Hoe kan dat?

Een echtscheiding is een kluwen van belangen

Er zijn op veel verschillende fronten processen gaande, waarover niemand het overzicht heeft. Ook cliënten niet; die zijn kwetsbaar en uit balans en kunnen moeilijk helder onderhandelen of overleggen. Als de advocaat niet uitkijkt wordt hij of zij meegezogen in dit onoverzichtelijke geheel, en gaat op een ‘deelgebiedje’ klussen zonder eind in zicht.

De advocaat moet dus beter uitkijken. Die rol wil ik op me nemen. Hoe? Lees verder over mijn aanpak en mijn uurtarieven.